Izbeljivanje zuba

3 ključne Informacije o beljenju zuba laserom

Bezbednost tretmana: Izbeljivanje zuba laserom je sigurno i ne predstavlja rizik za zube ili desni.

Priprema pre tretmana je obavezna i podrazumeva profesionalno čišćenje, lečenje karijesa i zamena neadekvatnih plombi.

Nakon tretmana, treba izbegavati kafu, crno vino, cigarete, čokoladu… kako bi se očuvali efekti izbeljivanja zuba laserom.

Izbeljivanje zuba laserom Biolase Epic X

U ordinaciji dr Zorić Novi Sad koristimo najnoviju tehnologiju za izbeljivanje zuba, Biolase Epic X laser.

Pre tretmana, neophodno je zaštititi slobodnu ivicu desni kako se ne bi oštetile. Nakon toga, na zube se u tankom sloju nanosi gel za izbeljivanje na bazi vodonik peroksida.

Zatim se svaki zub osvetljava laserskim snopom svetlosti, što dovodi do ubrzane reakcije vodonik peroksida u gelu za izbeljivanje.

Oslobađeni kiseonik prodire u površinski sloj zuba, što rezultira bržim procesom izbeljivanja.

Ceo postupak traje oko 30 minuta. Kao rezultat, boja zuba može postati i do 2-4 nijanse svetlija.

Razlozi za izbeljivanje zuba

Najčešći razlog za izbeljivanje zuba je želja osoba da povrate prirodan sjaj i belinu svojim zubima koji mogu potamneti zbog hrane, pića (poput kafe, vina i sl.) i pušenja.

Broj tretmana

Ponekad je samo jedan tretman dovoljan za željene efekte. Međutim, ako pacijent nakon jedne posete želi belje zube, potrebno je ponoviti postupak u narednih nekoliko dana. Procedura se može ponoviti 3 puta u deset dana, što zavisi od željene beline od strane pacijenta, ali i od početnog stepena prebojenosti zuba.

Trajanje i održavanje rezultata

Rezultati izbeljivanja traju prosečno tri godine, ali se mogu razlikovati. Oni zavise od pušenja i konzumiranja prehrambenih proizvoda koji mogu obojiti zube, zatim i od (ne)pravilne oralne higijene, kao i od pridržavanja uputstava koje je stomatolog dao.

Bezbednost i naknadni efekti

Izbeljivanje zuba pod nadzorom stomatologa je bezbedno, uz blagu osetljivost zuba nakon tretmana, koja obično traje do 24 sata.

Lasersko beljenje zuba – cena:
Cena laserskog beljenja zuba iznosi 23.500 RSD (okvirno 200 €).