Gummy smile

“Gummy Smile” je stanje gde se prilikom osmeha vide gornji desni, što može dovesti do toga da zubi izgledaju smanjeno i prekriveni desnima. Ovo može izazvati nelagodnost kod pacijenata, neki čak koriste ruke da prekriju usta tokom smejanja kako bi smanjili osećaj neprijatnosti.

 

Naše rešenje

U ordinaciji dr Zorić Novi Sad nudimo brzo, efikasno i moderno rešenje za “Gummy Smile”.

Koristimo najsavremeniju tehnologiju, Biolase Epic X laser, koji precizno uklanja višak desni sa zuba, otkrivajući lepe prirodne zube koji su bili sakriveni iza desni. Ovo omogućava da lep i prirodan osmeh pacijenta dođe do punog izražaja.

 Procedura

Intervencija se izvodi izuzetno precizno, brzo i bezbolno, a rezultati su dugotrajni. Često, nakon ove intervencije, postavljaju se i kompozitne fasete koje dodatno oblikuju gingivu i omogućavaju promene u dužini, položaju, obliku i boji zuba.

Ovaj tretman doprinosi da pacijenti izađu iz ordinacije sa potpuno novim osmehom, bez “Gummy Smile”, sa momentalno vidljivim rezultatima.

 Nakon intervencije, potrebno je nekoliko dana da se desni u potpunosti smire. Pacijenti nastavljaju sa dobrom oralnom higijenom, uključujući upotrebu konca, redovno pranje zuba i redovne kontrole kod stomatologa.

Laserska gingivektomija po zubu – cena:
Cena laserske gingivektomije po zubu iznosi 3.000 RSD (okvirno 25 €).